h1

Min första skiva

mars 10, 2010

LP-skivor hade jag massor av som barn (jag var ett peka-få-barn) så jag minns inte min allra första skiva (fast jag hade sparat både John Blund, Aristocats och Dunderklumpen fram tills min ex-man ”råkade” få dem med sig då vi skildes). Det jag däremot minns är den skiva som jag, en vårdag i Skövde -80, tjatade mig till.

Idag kan jag så klart fråga mig varför och vad jag gillade i den låten då jag mest lyssnade på detta

och det här

och det här

Det är alltså inte helt lätt att fatta varför jag som punkare minns skivan med Brothers Johnson så väl? De var ju inte ens snygga att titta på. Jag vet att jag gillade annan musik långt tidigare och att jag köpte skivor av Runaways, Sparks, Sweet, Sex Pistols, The Clash, Madness med flera men vilken skiva som var min första? Jag har blivit alldeles för gammal för att minnas sånt…däremot minns jag raketost som om den åts igår.

Annonser

2 kommentarer

  1. Sex Pistols och The Clash lyssnade jag också på men mest av allt Imperiet, de var tider de 😉

    Du det slutar nog med att jag måste kontakta annan sjukvård, tror inte jag pallar med att ha så här ont fram till den 9/4. Har bara 3 dagar kvar på praktiken så sen får jag väl vila mitt knä så mycket det bara går…..


  2. Det var antingen Naszharet eller Magnus Ugglas ”Livet är en teater” Kommer inte riktigt ihåg i vilken ordning jag fick dom 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: