h1

Köksmaskiner

mars 7, 2010

Frågestunden fortsätter…numer med ett kraftigt försprång på ulle. Dagens fråga:

Vilka köksmaskiner vi inte kan leva utan just nu?

Jag försöker vara en miljövän och inte införskaffa nya, heta köksmaskiner i tid och otid.  Dock känner jag ett starkt behov av en Kitchen Aid. För visst kan man ha behov utan att de är livsnödvändiga eller ens särskilt smarta?  Rent ekonomiskt så är aiden bara en dröm just nu. Dessutom har jag ju redan en assistent som troligen till och med gör jobbet bättre. Jag är en bagare i perioder (liksom jag stickar i perioder, läser böcker i perioder, bantar i perioder). När bagarperioden infaller är assistenten en kär vän. Han knådar och knådar men gnäller aldrig om ömma handleder eller mjöl under naglarna. En annan maskin jag gillar är stavmixern. Sedan jag köpte en sådan har elvispen förpassats längst in i skåpet.

Summerar jag mitt köksmaskinsanvändande så står det fler maskiner och dammar än vad det står maskiner som gör nytta. Perkulatorn används dagligen – istället har både espressomaskinen och kaffebryggaren fått lämna kökets hetluft. Kanske har de nattliga partaj på vinden tillsammans med elgrillen, chokladfontänen och pannkaksmaskinen? Mixern och apelsinpressen står fortfarande kvar på en öppen kökshylla (de är rätt estetiska tycker jag)  medan äggkokaren ligger dubbelvikt under tomma matlådor och diskade majonäsburkar. Äggkokaren by the way måste vara den mest överreklamerade hushållsmaskinen. Hade det inte varit en av de få saker min man fick med sig in i hushållet hade den för länge sedan förpassats till sopberget.

Som svar på frågan – jag har ingen direkt storfavorit i köket just nu. Jag har en favoritkniv och en favoritkastrull och med dem kommer jag långt…men en Kitchen Aid skulle så klart höja kökstemperaturen några grader.

Annonser

2 kommentarer

 1. Vår smörgåsgrill står numera oanvänd i köket. Om vi äter varma smörgåsar numera är det nog ugnen de skulle göras i.

  Äggkokare har jag aldrig varit ägare till och tycker det går lika bra att koka i kastrull.

  Kaffebryggaren används mycket sporadiskt i vårt hem eftersom varken jag eller M är några kaffedrickare…

  Även tekokaren börjar bli onödig eftersom det med nya spisen går fortare att koka vatten där än i vattenkokaren – miljötänk du vet. 🙂

  Assistenten jag har då jag bakar används även den sporadiskt, mest till bullbak vid födelsedagar, men faktum är att den fick jobba här nyligen då jag bakade matbröd.

  Soda streamern går mest varm på sommaren, just nu står den mest.

  Elvisp, mycket bra att ha då det vankas tårta i det didrikssonska hemmet, annars är den tämligen oanvänd.

  Vi har en ”inomhusgrill” oxå ja… Den har vi inte använt på över ett år… onödigt inköp om du frågar mig – bra inköp om du frågar Micke… 🙂

  Fritösen har använts ngn gång per år. Det är ju gott med friterade potatisar till grillat, men knappast varje gång… då rullar vi fram här hemma… 🙂


 2. Ha!
  I hörnet på vårt kök står en benvit glänsande……..Kitchen Aid!!!!!!
  Varför tror du att den inte kommer att användas, i mina bakperioder….hmmm! kort sagt, när jag bakar så används den, ofta, men den förbannade GI metoden förespråkar ju inte bröd, vitt bröd!
  Vore det inte så förbannat dyrt med deras tillbehör så skulle jag även omedelbart köpa en köttkvarn, alltså tillbehöret till den vackra maskinen, samt även korvhornet, jävla namn!
  Tänk att dra fram hemgjorda korvar till Webern, gjorda av örtkryddor och lammkött i väl avvägda proportioner, himmelsk och knäckande för ”hotdogg” älskare!
  Så Eva, sälj micron, bilen….köp en Kitchen Aid, även om du inte använder den så mycket så ser den otroligt bra ut på marmorbänken.
  (köper inte Majk hemskt mycket k….k-förlängare till den gröna bilen, prioritering!)
  mvh, den bittre bloggaren!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: