h1

Levande defibrillator

januari 4, 2010

Jag är den stötande typen. Jag har alltid varit en stötgivare och lär väl för alltid förbli. Minsta lilla kontakt med nåt plastigt så ger jag sedan kyssar åt höger och vänster. På jobbet slår det gnistor om mig flera gånger om dagen då jag pendlar mellan kundernas plastpåsar och kassamaskinens tangentbord.

Andra elektriska missöden jag alltid råkar ut för är elfel på mina bilar. Så gott som alla mina bilar har på ett eller annat sätt börjat uppföra sig konstigt efter en tid i min ägo. Vår Volvo fungerade bra tills jag fick överta den. Är det någon som har testat att köra bil vintertid utan vare sig vindrutetorkare eller fläkt? Jag har! Min gamla Alfa gav mig vansinniga stötar om jag tog direkt i dörrhandtaget. Istället fick jag dra ner tröjärmen och öppna dörren med lite tyg mellan mig och plåten (gissa om det såg lustigt ut varma dagar). Fortfarande sitter vanan i att stänga en bildörr genom att putta igen dörren utan att vidröra plåten – många fingeravtryck på fönstret blir det. Vi hade en Opel Ascona då Alex var nyfödd. Jag kunde sällan starta den, den bara stod och tuggade, men när någon annan vred om nyckeln hoppade den igång direkt. Kanske borde jag redan då jag övningskörde ha anat oråd. Helt utan förvarning började morsans bil brinna i motorn då vi var ute på en tur. Vi fick ta bussen hem den dagen. Alltså är jag nu inte särskilt överraskad då min Nissan har börjat trixa. Blinkersen och bakrutevärmaren har under en lång tid kuppat mot mig genom att fungera lite så som det passar dem och inte så som det passar mig och trafikregelskrivarna. Det allra senaste är att då jag lägger in backen så slocknar bilens alla lampor, både inne i bilen och utanpå.

Så är det någon som behöver starta om sitt hjärta så hojta till. Jag kan ge en omgång av min handpåläggning. Och oroa dig inte – smärta sägs vara skönt.

Annonser

One comment

  1. Vad märkligt…! Jättekonstigt.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: