h1

Svinflunsan

november 9, 2009

Jag har blivit tillfrågad via mitt ena jobb om jag vill ta sprutan. Jag stoppade huvudet i sanden och nu är tillfället förbi. Dock tror jag att jag ska ta min man i handen och ställa mig i den långa kö till massvaccinering som kommer ske i vår kommun nästa vecka. Barnen däremot har jag haft världens bryderier över. Ska de få, ska de inte få, vad händer om de får, vad händer om de inte får? Jag har inte haft samma rädsla som alla andra (de flesta går ju i taket över att de konserveringsämnen som vaccinet innehåller). Min rädsla har mer handlat om själva viruset. Vad vet vi om det? Vad händer med människan om viruset inte har blivit korrekt inaktiverat? Bryter influensan ut på alla eller ligger viruset och gror och mognar inne i cellerna? Alltså har alla mina frågor kring vaccineringen handlat om viruset men jag har ändå bara blivit klappad på huvudet för att andra tror att jag är rädd för vaccinet och mina frågor saknar fortfarande svar.

I alla fall så har vi har tackat ja till vaccination (trots att jag inte vet vilken sorts virus H1N1 tillhör…min infektionsbok ligger i husvagnen. Nu kommer nästa steg då. När ska det ges? Får vi föräldrar vara med (båda mina barn är väldigt spruträdda och jag vill finnas till hands om det skulle bli en reaktion)? Kan man sätta Emlaplåster innan?…och som vanligt så är det ingen jävel som har något svar på de frågor man har. Hamstrar i ett hjul!

Jag har sagt det förr…jag borde ha köpt en guldfisk istället för att ”skaffa” barn.
*går till hårfärgningshyllan och väljer ut den färg som täcker grått bäst*

Annonser

2 kommentarer

  1. Melker har troligen insjuknat i flunsan… Han har de klassiska symtomen och därtill hög feber (39,3 i morse). Insjuknade rätt fort igår eftermiddag. (Därför hörde han aldrig av sig till A igår efter han var på kalas.)

    Jag har läst på de här sidorna att om barnet inte har möjlighet att delta vid vacc i skolan kan man ta med sig dem till den ”allmänna” vaccineringen.. Och det är klart du kan sätta på EMLA plåster, frågan är dock var man kan hitta någon som kan skriva ut det…


    • Emlaplåster finns att köpa receptfritt på Apoteket…frågan är snarare var man ska applicera det. 😀Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: