h1

Och lördagsmys

september 26, 2009

Vi åkte på STCC.  Eftersom vi har en bit till Mantorp blev det att stiga upp i ottan. Strax efter 8 lämnade vi ett varmt och soligt Eskilstuna – strax före 10 klev vi ur bilen i ett mulet och blåsigt Mantorp. Peter mötte upp vid entrén och lotsade in oss förbi vakter och kravallstaket men sedan var han tvungen att rusa tillbaks till depån och sköta sitt jobb. Vi tog oss med långsamma steg igenom det stora området. Kollade lite ”för-race”, käkade hamburgare, köpte några kepsar, studsade i en hoppborg, blev bjudna på godis och smekte blanka motorhuvar. Efter ett stopp i depån så intog vi en bra plats för att kolla in racen. Först var det start ett i STCC-finalen, efter det tävlade motorcyklar där vi fick beskåda en förare som slungades genom luften (det gick bra för honom), efter det var det Porsche-race  där Prins Carl Philip fick lite motorproblem så vår date fick ställas in (även här var det en olycka vilket gjorde att loppet avbröts efter bara halva sträckan – föraren klarade sig bra). Nästa race var med Camaro-bilar. Det racet var verkligen roligt och fartfyllt och efter målgång utbröt jubel då bilarna körde ärevarv och ”burn:ade” och ”powerslid:ade”. Däckröken låg tjock över banan. Sista racet var det hela dagen var uppbyggd för – STCC-finalen. Om jag förstod det rätt var det en norrman som vann hela cupen men det var rätt ointressant i mina ögon. Mer intressant var den avåkning som skedde precis nedanför våra platser. På två sekunder stod fyra BMW-bilar utanför banan – bara en klarade att fullfölja loppet.

Det här var en riktigt rolig dag och jag som inte är särskilt motorintresserad tackade utan betänketid ja till samma platser nästa år. Fast då ska vi vara mer rutinerade och ta med oss smarrig matsäck (hamburgare till lunch och middag är minst en hamburgare för mycket) samt VARMA kläder. Tack Peter och Annelie!

PS: Jag är inte alls för gammal för Prins Carl Philip!

Annonser

4 kommentarer

  1. Inte jag heller, snart i tonårsform igen *blinkeblink*
    Feta ostar som jag får ära kan jag vara utan hur lätt som helst värre men smarriga bakverk och godis som jag INTE ska äta, där är jag torsk till 1000!
    Mys på ni, samma här, pyyysmys!


    • Bakverk har aldrig varit en passion i mitt liv. Däremot älskar jag smågodis…och ost.


  2. Powerslid:ade?? Hur?


    • Det är när man kör i en kurva och på grund av att motorn har så stark kraft får sladd och liksom glider på snedden igenom kurvan. Ser Du det så fattar Du vad jag menar. 😀Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: