h1

Ytterligare en sekunds rikedom

juli 6, 2009

Tänk att jag har fått ytterligare ett ”erbjudande” om att bli rik. Denna gång var det en snubbe från Postkodslotteriet som ringde. Samtalet började rätt udda då han ringde på Majks telefon och frågade efter mig (?), dessutom besökte vi just då Busborgen i Västerås. Ni kan ju gissa ljudnivån då en hop ungar försökte  riva den enorma lokalen genom att studsa sig genom golvet och peppra sönder väggarna med plastbollar. Postkodssnubben börjar i alla fall sitt samtal med att gratulera mig till att jag var en av deras vinnare. Jag tackade artigt men förstod aldrig vad eller hur jag hade vunnit utan han fortsatte att gå på med ”Har Du vunnit förut?” ”Har Du hört talas om Grannyran?” ”Du har varit med sedan -05 och har därför 12 andelar.” Ett litet, litet hopp började killa i min mage men då han” gick som en katt kring het gröt” anade jag någonstanns innerst inne att detta bara var ytterligare en simpel telefonsäljare – och mycket riktigt. Efter att jag hade sagt ”Vad sa Du?” i över nio minuter slänger han äntligen ur sig sin fråga ”Är Du intresserad av att prenumerera på ytterligare en lott?”.

Mina miljondrömmar släcktes på bråkdelen av en sekund. ”Nej tack, men det var roligt att Du gjorde dig besväret att leta rätt på mig via min man. Ring inte mig, jag ringer dig!”

Epilog: När jag sedan på kvällen satt framför datorn letade jag fram mina lotter och rättade dem över Internet. Mycket riktigt hade jag vunnit. 300 kronor. Hallelulja, det räcker till både en tur och en retur  Gullmarsplan!

Annonser

5 kommentarer

 1. Ja du de där Postkodarna jobbar på många udda sätt… Grattis till 300 kr i varje fall!


  • Tack Åse! Nästa gång jag blir rik hoppas jag att Du kommer få se fyrverkerierna. 🙂


 2. Ja herre guud dessa telefonsnubbar blir jag bara galen på, blir en riktig ragata varje gång jag kommer på att det är en ”sån” i andra änden!

  Jaaaa va skoj att ses, den helgen är vi i Grisslehamn lörd – månd då syrran & Gus hyrt stuga där och vi campar.
  Vi åker nog dit på torsd el fred redan har vi pratat om!
  Prata med Mike om att helgtripp vettja, vore skoj!


  • Jag mailar dig!
   😀


 3. Länken är lagad!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: