h1

Närkontakt av tredje graden

maj 26, 2009

Igår låg jag och Majk i sängen och kollade på en film. Prick klockan 00:27 stänger vi av tv:n…och det är då det börjar. Det skramlar till utanför vårt sovrumsfönster. Är det något som landar? Vårt sovrum har en öppen kattvind som vi har som en form av ”walking closet” och jag ser genom draperiet, som döljer garderoben, att det blinkar gult och lyser starkt ute i vår trädgård. Då mullrandet ökar till ett ilsket skramlande drar jag upp rullgardinen för att mötas av att det dunkar, fräser och ryker. ”Va fan?” Nåt kör fram och tillbaks på vägen utanför vårt sovrumsfönster. Mellan trädgrenarna pilar plötsligt en liten bob cat fram. Fort, fort susar den upp och ner för backen likt en ickeanimerad Wall-E men det är inte denna maskinen som för oväsen utan det är något stort, ourskiljbart som åker fram och tillbaks på vägen – fram och tillbaks i sidledd. Det är som om jättemaskinen inte kan bestämma sig för vilken sida av vägen den vill vara på. Så här håller det på i en halvtimme – utanför vårt fönster, mitt i natten! Slutligen hör vi hur plåtmonstrena segar sig upp för backen och försvinner. Vad var det som hände? Får vi sova nu? Ska vi vara lyckliga att de inte tog med oss till sin galax?

DSC00742

Upplösningen till hela den här dramatiska historien sker i detta nu. På samma plats som det i natt skedde utomjordiska rörelser rullar nu detta tåg fram i sakta, sakta mak.

DSC00751

Äntligen lägger de om asfalten på vår hysteriskt dåliga väg – men ärligt…vi bor inte precis på Sveavägen. Varför måste de göra detta på kvälls- och nattid?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: