h1

Fy, fan vad kallt det är!

januari 4, 2009

Det här är ett sånt inlägg som för andra är helt meningslöst just nu MEN om Du tittar tillbaks om ett halvår så kommer även Du minnas denna svinkalla första vecka av årgång 2009…och rysa där Du sitter i behaglig sommarvärme med en sval drink i handen (för det gör Du väl om 6 månader?).
I natt hade vi -21° (just nu är det bara -17°) och när jag kom upp imorse stod termometern i köket på 13°. Ja, Du läste rätt –  TRETTON GRADER! Jag slängde bara ner häcken på toan (badrummet är ännu kallare)  och minns inte om jag ens hann kissa klart innan jag var uppe på den mer behagliga övervåningen igen och snabbt kröp ner under täcket svärande en lång ramsa. När jag ett par timmar senare åter smög mig ner för trappen hade Majk varit nere i källaren och sparkat igång pannan. De energisnåla luftvärmepumparna vi har installerat klarar inte av att värma hela huset då det blir så kallt på nätterna. Tack och lov att vi har låtit alla element och rör sitta orörda. Pannan får sig nu en behövlig genomkörare och jag har åter 24° lindat kring min späda (?) kropp.

Annonser

7 kommentarer

 1. Gnäll!!!
  Här inne hade vi 16 igår morse, då kan man börja snacka om kallt inomhus vill jag tala om 🙂


 2. Just ja, vi har -17 ute idag också faktiskt,
  trodde knappt det var sant när jag såg det.
  Så kallt har jag aldrig varit med om sen jag
  flyttade ner för 8 år sen!

  *fnys* Men Du kan vara glad att Du inte, som jag, bor i en pappkartong på en motorväg. 😉


 3. Åh kära nån så kallt – 13 grader. *Brrrr* Jag huttrar då vi har 19 grader på nedervåningen. 🙂

  Jag gillar kyla, men inte så här mycket. Det räcker med 5-10 minusgrader tycker jag. Detta är överdrivet, man kan ju inte göra något ute ju.

  Det är tur att IKEA har billiga värmeljus. 😀


 4. Visst är det skönt att bo i lägenhet – ute visade det 16 grader kallt men inomhus hade vi 24 grader – men vad hjälper det när man är så genomförkyld, inget – hoppas att kylan inte håller i sig så länge för er som inte har samma temperatur som oss andra.
  Kari

  Jag hade en liten tävling på jobbet igår som kallades ”Vem har kallas hemma idag?”. Jag vann men vi har en god två ibland oss. 😀 Jag har tjatat på Majk i flera år att vi ska flytta till lägenhet. Den här årstiden är jag så sur för att han inte vill (de övriga årstiderna är jag glad att han inte vill).


 5. Men du det fanns otroligt många Leon där som var hur fina som helst……men i en liten lya på 3 rum o kök….näää funkar ju inte!
  En liten mops eller bullis däremot skulle göra sig som handen i handsken enligt mig, frågar man min älskade make Stefan låter det annorlunda……våra meningar går isär där man man lugnt säga!!


 6. länken funkar inte som du skrev……


 7. Men kom då hit och hjälp mig så, vi kan alltid slappa i soffan med lite vin och fotboll mellan varven också 🙂

  Det var en bra idé…förutom att jag nog bara skulle hinna ner så var det dags att åka upp igen.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: