h1

Jag har sett döden i vitögat

februari 29, 2008

Igår var Majk hos en kompis och mekade bil. Jag gick och la mig redan vid 22 för att läsa på inför dagens tenta (detta rekommenderar jag ingen då jag drömde om patofysiologi – vilket inte hjälpte ett smack idag på tentan). Redan vid 23 kroknade jag utan att ha hört ett ljud från Majk om när han skulle komma hem. Jag vaknar någon timme senare av att N som i Nattvandrare kommer till vår säng och kryper ner. Majk är fortfarande inte på plats i sängen men jag somnar ändå om rätt snabbt.

Klockan 01:25 vaknar jag av att jag hör hur någon tassar upp för trappan som leder till oss på övervåningen. Trappan knarrar rätt rejält även när vi vana smyger oss upp men nu knarrar trappen otroligt mycket. Jag ser ljuset av en ficklampa och tar för givet att det är Majk som inte vill väcka någon genom att tända i trappens tak. Knarret och ljusskenet fortsätter och fortsätter som om någon har svårt att bestämma sig för om den ska vara på över- eller undervåningen. Nu är knarret och ficklampskenet även ackompanjerat av ett pickande på glas. Jag får plötsligt insikten av att hade det varit Majk som var på väg i säng så skulle han ha varit i sovrummet för länge sedan. Jag blinkar förvirrat och ropar försiktigt ”hallå”. ”HALLÅ?” Inte ett ljud till svar och inte heller någon förändring i knarr, ljus och pick. ”Hallå, vem är det?” Något måste jag göra? Jag kan ju inte bara ligga på rygg i sängen och invänta yxmördaren. Jag reser mig med bultande hjärta och tar mina glasögon som vapen (det fanns de, den inkopplade väckarklockan eller vetekudden att välja på). Jag smyger mig runt sängen (för det är Majk som har ”första offret för yxmördar-sidan”) och sticker ut huvudet genom sovrumsdörrens öppning. ”Jag kommer nu!”

Med glasögonen i handen istället för på näsan ser jag bara att ljusskenet är starkt nu. Det står någon ovanpå trappavsatsen men…..på med glasögonen. Men….det är ju Majk. Ute på vår inglasade balkong. Vad gör han där? Hur kom han dit? Med mycket darrande händer lyckas jag lyfta ner nyckeln från kroken, finna nyckelhålet, låsa upp balkongdörren och släppa in en iskall man.

Det visade sig att medan jag drömde om hjärtinfarkter och benbrott så hade Majk ringt, kastat sten på fönstret samt klättrat på fasaden och in på den superknarriga balkongen för att väcka mig och min uppmärksamhet så att han, nyckellös, kom in. Vilket arsel, va? Klantarsel!

Annonser

5 kommentarer

 1. Åh shit vad rädd jag blev. Och då läste jag ändå bara om det.


 2. 😀 Oj, jag är nog elakare än L för jag skrattar rått, men det beror kanske på att jag redan från början insåg att du överlevt händelsen. Hade det varit jag själv som… *svimmar*
  Men det här var faktiskt väldigt bra att ha fått inblick i. Jag har också rätt sida av sängen. Skönt att veta!


 3. Fy vilken hjärtklappning jag fick av att läsa detta. Läbbig upplevelse. *ryser*


 4. Fy vad läskigt! Tänk om! näe tänk inte om!


 5. P.S. Jag har själv stått med en förskärare i ena handen och en hammare i den andra bakom ett hörn nedanför trappan när jag var tolv.
  Varför? Jo, någon, antagligen också en yxmördare, var på väg ner för samma trappa när jag borde varit ensam hemma.
  Vad hade jag tänkt göra med mina vapen, undrade jag efteråt.

  Och vad hade DU tänkt använda glasögonen till? Det undrar jag ännu. 🙂

  Stackars, stackars dig!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: